Izobraževanja

Izobraževanje pred nakupom alpake je kjučnega pomena za pravilno izbiro živali.  S pomočjo našega izobraževalnega programa vam predstavimo pomembe informacije, ki jih kot lastnik alpake nujno podrebujete že pred nakupom alpake.

V sodelovanju s priznanimi rejci in veterinarji iz tujine ter podporo Vetmeduni oddelka za alpake na Dunaju vam bomo lahko svetovali ter odgovorili na vaša vprašanja. Na ta način želimo dodati dragocen prispevek k izpolnjevanju zahtev po poznavanju zdravja živali in optimalni vzreji alpak v Sloveniji. Z veseljem sporočamo, da smo kot prvi rejec v Sloveniji uspešno pridobili aktivno članstvo v avstrijskem združenju rejcev alpak.Izobraževanje 1 – Osnove reje alpak

Kot del tega usposabljanja poučujemo vse bistvene vidike reje alpak na način, ki je primeren za vrsto in je v skladu s potrebami živali.

V sklopu izobraževanja boste spoznali:

zakonska podlaga za rejo živali, kaj potrebujete za dobro počutje živali, zoologija, udomačitev, pravilen izgled alpake, reja, delo z alpakami, hranjenje in nega, razmnoževanje, vzreja mladičev, medicina, striženje, vlakna, register alpak, prevoz.

Prosti termini:

13.1.2024, 9:00 – 16:00

kmalu razpišemo nov termin

Cena: 90 € / osebo

Prijava na izobraževanje  Kupi vstopnico in si zagotovi mesto na izobraževanju

  Izobraževanje

  Modul 1 – Osnove vzreje Alpak

  V okviru tega usposabljanja boste pridobili vsa potrebna znanja pred odločitvijo za nakup alpak

  Obravnavali bomo: Zakonodaja, zaščita živali, zoologija, udomačitev, sestava telesa, hranjenje in nega, razmnoževanje, reja samcev, medicina, striženje, vlakna, ekonomski vidiki, register alpake.

  Modul 2 – Napredni tečaj za vzrejo Alpak

  Zahteve: opravljen modul 1, ste že lastnik alpake.

  Vsebina  modula 1 se poglablja in prikaže uporabo v teoriji in praksi. Tečaj se zaključi z zaključnim izpitom in potrdilom kot certificirani lastnik alpake.

  Poostritev pravnega okvira, dobro počutje živali, zoologija, udomačitev, struktura telesa, hranjenje, ravnanje, krmljenje in nega, razmnoževanje, reja samcev, medicina, striženje, znanost o vlakninah, ekonomski vidiki, register alpake

  Alpaka je luksuz,ki nam ga je dala narava.

  preverite ponudbo
  V trgovino
  Najmanj 4 znaki