Zasebnost in piškotki

1. Varovanje osebnih podatkov

Z uporabo spletnega mesta alpakanatur.com uporabnik potrjuje, da se strinja s politiko zasebnosti in piškotkov.

Ekomprof d.o.o. politika zasebnosti

Ker cenimo vašo zasebnost, vaše podatke skrbno varujemo.

Namen politike zasebnosti spletnega mesta alpakanatur.com je, seznanitev uporabnikov, obiskovalcev, kupcev ali potencialnih kupcev spletnega mesta alpakanatur.com z nameni in podlago obdelave osebnih podatkov s strani družbe, Ekomprof d.o.o. Spodnje Grušovlje 9, 3311 Šempeter, Slovenija.  Kontakt e-mail :  info@ekomprof.com

Politika zasebnosti se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni, brez predhodnega opozorila ali obvestila. Z uporabo naših spletnih strani po spremembi ali dopolnitvi posameznik potrjuje, da soglaša s spremembami in dopolnitvami.

Politika zasebnosti obravnava ravnanje z informacijami, ki jih dobimo od vas, ko obiščete in uporabite spletno mesto alpakanatur.com  ali pa nam jih posredujete na drug način, recimo preko elektronske pošte ali po telefonu.

2. Zbiranje in obdelovanje osebnih podatkov

Upravljalec osebnih podatkov je družba Ekomprof d.o.o., Spodnje Grušovlje 9, 3311 Šempeter, Slovenija. Vsa vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti in obdelavo podatkov lahko pošljete na elektronski naslov: info@alpakanatur.com   (Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi s politiko zasebnosti “alpakanatur.com” ali obdelavo vaših osebnih podatkov, se lahko obrnete na nas. Na podlagi vaše zahteve vas bomo obvestili – pisno in v skladu s predpisi).

Skladno z nameni (opisanimi v nadaljevanju politike zasebnosti), zbiramo naslednje osebne podatke:

– osnovne podatke o uporabniku (ime in priimek, naslov prebivališča, kraj);

– kontaktne podatke in podatke o vaši komunikaciji z nami (e-poštni naslov, telefonska številka, datum, ura in vsebina e-mail komunikacije);

-način pridobitve uporabnika oziroma kako je uporabnik prišel v stik z nami (npr. preko spletne strani, preko prijavnih obrazcev na spletni strani, preko oglasne kampanje, …);

-podatke o vaših nakupih in izdanih računih (datum nakupa, kupljeni izdelki, cene kupljenih izdelkov, skupni znesek nakupa, način plačila, naslov za dostavo, številka in datum izdaje računa, ipd.)

-podatke o reševanju reklamacij izdelkov;

-podatke o uporabi spletnega mesta  (datumi in ure obiskov spletnega mesta, obiskane strani oz. URL-ji, čas zadrževanja na posamezni strani, število obiskanih strani, skupni čas obiska spletnega mesta, opravljene nastavitve na spletnem mestu) ter podatke o uporabi prejetih sporočil (e-pošta);

-podatke iz izpolnjenih obrazcev na naši spletni strani, npr. prijava na novice. promocijski kuponi;

-druge podatke, ki nam jih prostovoljno podate ob zahtevi na določene storitve, ki te podatke zahtevajo.

Ne zbiramo in ne obdelujemo vaših osebnih podatkov, razen v primerih, ko nam vi to omogočite oz. v to privolite, recimo ob naročilu izdelkov ali storitev, ob komentiranju izdelkov, prijavi v uporabniški račun, ko se naročite na prejemanje novic, ali kadar za zbiranje osebnih podatkov obstaja zakonska podlaga ali pa za obdelavo obstaja zakonit interes.

Hramba osebnih podatkov

Vaše osebne podatke bomo hranili samo toliko časa, dokler bo to potrebno za uresničitev namena, s katerim so bili vaši podatki zbrani oz. obdelani. Primeri so:  izpolnitev naročil, pošiljanje obvestil po el. pošti, preverjanje plačil…

Osebne podatke, ki jih obdelujemo na podlagi zakona, hranimo za obdobje kot to opredeljuje oz. predpisuje zakon. Osebne podatke, ki jih zbiramo in obdelujemo za izvedbo pogodbe, hranimo za obdobje potrebno za izvršitev pogodbe in 5 let po prenehanju pogodbe.

Osebne podatke, ki smo jih pridobili in obdelujemo na podlagi zakonitega interesa ali vaše osebne privolitve, hranimo trajno do vašega preklica. Če je dosežen namen ali pa bi določena storitev z naše strani prenehala delovati, se vaši podatki izbrišejo še pred preklicem ali če tako določa zakon.

Po preteku obdobja hrambe, vaše osebne podatke anonimiziramo oz. trajno izbrišemo.

Namen obdelave in podlaga za obdelavo podatkov

Vaše osebne podatke zbiramo in obdelujemo na naslednjih pravnih podlagah:  zakon in pogodbeni odnosi, privolitev posameznika in zakoniti interes.

Obdelava podatkov na zakonski podlagi in pogodbenih odnosov

Vaše osebne podatke potrebujemo za sklenitev in izvajanje pogodbe z nami-pogodbena obveznost. Če nam ne zagotovite osebnih podatkov, z vami ne moremo skleniti pogodbe in izvesti storitev ali dobaviti naročenih izdelkov po pogodbi, ker v tem primeru nimamo potrebnih podatkov za izpolnitev pogodbe.

Namen obdelave

Sklenitev in izvajanje pogodbe – da lahko izpolnimo vaša naročila, dobavimo izdelke, komuniciramo z vami, preverjamo status plačil, obveznosti, ali so izdelki prevzeti…

Pošiljanje obvestil o novostih, ponudbah, popustih ali drugih vsebinah preko e-maila – svoje uporabnike in kupce, obveščamo o novostih, ugodnostih, o izdelkih, vsebinah… Kot uporabnik ali kupec spletnega mesta alpakanatur.com, lahko kadarkoli zahtevate prekinitev elektronskega načina obveščanja in obdelave osebnih podatkov. Zahtevo za prekinitev lahko izvedete kadarkoli preko povezave za odjavo v prejetih elektronskih sporočilih ali pa podate pisno zahtevo na elektronski naslov info@alpakanatur.com

Zakoniti interes

Podatke lahko obdelujemo tudi na podlagi zakonitega interesa, razen kadar nad zakonitimi interesi prevladajo temeljne pravice in svoboščine posameznika in z njim povezani osebni podatki.

3. Dodatna vsebina

Strani na tem spletnem mestu lahko vključujejo vdelano vsebino, na primer YouTube video posnetke. Vdelane vsebine z drugih spletnih strani se obnašajo povsem enako, kot če bi obiskali drugo spletno mesto.

Ta spletna mesta lahko zbirajo podatke o vas, uporabljajo piškotke, vdelajo dodatno sledenje tretjih oseb in spremljajo vašo interakcijo z vdelano vsebino, vključno s sledenjem interakcije z vdelano vsebino, če imate račun in ste prijavljeni na to spletno mesto. Spodaj najdete seznam storitev, ki jih uporabljamo:

 

FACEBOOK

Vtičnik Facebook strani se uporablja za prikazovanje časovnice na Facebooku na naši spletni strani. Facebook ima svoje piškotne in zasebne politike, nad katerimi nimamo nadzora. Facebookov piškotkov ni nameščen in vaš IP ni poslan na Facebook strežnik, dokler s tem ne soglašate. Oglejte si njihovo politiko zasebnosti tukaj: Facebook politika zasebnosti.

TWITTER

Twitter API uporabljamo za prikazovanje časovnih trakov tvitov na našem spletnem mestu. Twitter ima svoje piškotke in politike zasebnosti, nad katerimi nimamo nadzora. Vaš IP ni poslan na Twitter strežnik, dokler s tem ne soglašate. Oglejte si njihovo politiko zasebnosti tukaj: Twitter politika zasebnosti .

YOUTUBE

Na našem spletnem mestu uporabljamo YouTube video posnetke. YouTube ima svoje piškotke in pravilnike o zasebnosti, nad katerimi nimamo nadzora. YouTubovih piškotkov ni nameščeno in vaš IP ni poslan na YouTube strežnik, dokler s tem ne soglašate. Oglejte si njihovo politiko zasebnosti tukaj: YouTube politika zasebnosti.

4. Piškotki

Kaj so piškotki?

Piškotki niso nič novega, vsi obiskovalci spletnih strani imamo na svojih računalnikih, tablicah in mobilnih telefonih shranjenih že veliko piškotkov z različnih spletnih strani.

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki običajno vsebujejo zaporedje črk in številk, ki se naložijo na uporabnikov računalnik, ko ta obišče določeno spletno stran. Piškotki so v prvi vrsti namenjeni zagotavljanju delovanja spletne strani. S piškotki lahko zagotovimo boljšo uporabniško izkušnjo. Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje do uporabnika prijaznih spletnih storitev. Brez uporabe nekaterih piškotkov, spletna stran ne more delovati pravilno. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletnim mestom je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletno mesto zapomni posameznikove prednostne izbire in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih mestih pa učinkovitejše in prijaznejše. Piškotki pa so lahko uporabljeni tudi za sledenje uporabniku in oglaševalske namene..

Če so vaše nastavitve v brskalniku s katerim obiskujete naše spletno mesto, nastavljene da sprejemajo piškotke, pomeni, da se z njihovo uporabo strinjate.  Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Onemogočenje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

Google Chrome

Mozilla Firefox

Internet Explorer 9

Internet Explorer 7 in 8

Opera

Safari

Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene. Podrobnejše informacije o piškotkih so na voljo tudi v priročniku informacijske pooblaščenke.

Kje se piškotki uporabljajo na naši spletni strani?

Podrobnejši opis in seznam piškotkov, ki jih uporabljamo je na voljo na tej povezavi : več o Piškotkih

Na spletni strani alpakanatur.com uporabljamo dve skupini piškotkov. Prvi, t.i. lastni piškotki, so nujno potrebni za delovanje spletne strani, brez katerih ni možno zagotoviti kvalitetnih storitev, delovanja nakupne košarice ali npr. varnega nakupa v spletni trgovini.

Druga skupina piškotov je namenjena izboljšanemu delovanju spletne strani in nam omogoča prilagajanje, izboljšave za boljše uporabniške izkušnje. Med te piškotke spada npr. spletna analitika, ki nam omogoča primerjavo obiskovalcev, analizo obiska posameznih podstrani, statistiko ogleda izdelkov itd…. (Google Analytics – Privacy Policy)

Piškotke uporabljamo tudi za povezavo naše spletne strani s spletnimi socialnimi omrežji, kjer lahko uporabniki delite svoje izkušnje z nami na teh omrežjih kot tudi, da lahko komentirate, postavljate vprašanja v zvezi z artikli in storitvami ali ocenjujete artikle. (Facebook – Privacy Policy)

Piškotki za marketinške aktivnosti

Poleg lastnih piškotkov uporabljamo še piškotke tretjih (npr: Facebook,….). Če želite informacije kako tretje osebe uporabljajo piškotke, preverite pravilnike uporabe na njihovih spletnih mestih.

Facebook – Privacy Policy

Google – Privacy Policy

Mailchimp – Privacy Policy

Instagram – Privacy Policy

Twitter – Privacy Policy

Pogodbena obdelava osebnih podatkov

Brez pogodbenih obdelovalcev, dejavnosti spletne trgovine in storitev ne bi mogli izvajati, niti zagotavljati. S to politiko zasebnosti soglašate, da lahko vaše podatke zaupamo našim pogodbenim obdelovalcem v mejah pooblastil in v skladu z nameni, ki so del naše politike zasebnosti.

Pogodbeni obdelovalci :

-računovodski servis

-vzdrževalci spletne trgovine, IT sistemov

-ponudnik spletne aplikacije za vodenje spletne trgovine (WP in Woocommerce)

-ponudniki plačilnih sistemov (Paywiser, Paypal…)

-ponudniki dostavnih storitev (GLS, Hitra Pošta)

-ponudniki pošiljanja e-mailov (Mailchimp, Woocomerce, WordPress in drugi…)

-ponudniki za spletno oglaševanje  (Facebook, Gooogle Ads, Instagram, Twitter…)

-ponudniki spletne analitike (Facebook, Google Analytics)

 

Svoboda izbire in pravice glede obdelave podatkov

Lahko se odločite, da nam vaših podatkov ne boste posredovali. V tem primeru ne boste mogli dostopati do določenih funkcij spletne strani. V primeru sprememb vaših osebnih podatkov :  (elektronski naslov, naslov bivanja, telefonska številka), vas prosimo, da nas obvestite na elektronski naslov info@alpakanatur.com. V primeru, da se želite odjaviti iz naših novic, nam to sporočite na elektronski naslov info@alpakanatur.com.

 

5. Varnost

Naša spletna trgovina si močno prizadeva za zagotovitev varnosti osebnih podatkov. Vaši podatki so ves čas zaščiteni pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali neavtoriziranim odkritjem.

Za varnost podatkov skrbi google reCAPTCHA v3.

Pogoji uporabe: https://policies.google.com/privacy in https://policies.google.com/terms

Mladoletne osebe

Naša  spletna trgovina priporoča vsem staršem in skrbnikom, da naučijo svoje otroke varnega in odgovornega ravnanja z osebnimi podatki na medmrežju. Mladoletne osebe ne bi smele prenašati kakršnih koli osebnih podatkov na  naši spletne strani brez dovoljenja staršev ali skrbnikov. Naša spletna trgovina ne bo nikoli zavestno zbirala osebnih podatkov od mladoletnih  oseb ali jih kakor koli uporabila ali jih razkrila tretji stranki brez  njihovega dovoljenja.

6. Pravica do obveščenosti

Če imate kakršna koli vprašanja v zvezi z našo politiko varovanja osebnih podatkov ali kako so vaši osebni podatki obravnavani, se lahko brez zadržkov obrnete na zgoraj navedene kontakte. Na podlagi vaše zahteve vas bomo nemudoma obvestili – pisno in v skladu s primerno zakonodajo – kateri osebni podatki, če sploh kateri, so bili zbrani med obiskom naše spletne trgovine.

Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s prijavo na spletni strani

Sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.  Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih  pridobili z vašo prijavo na naše storitve, uporabljamo, hranimo in  obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih privolitev najdete v nadaljevanju.

Privolitve, ki se nanašajo na prejemanje naših objav

Z  izpolnitvijo obrazca za prijavo na prejemanje objav o aktualni ponudbi  in novostih s področja spletne trgovine se uporabnik strinja s posredovanjem podatkov, ki v skladu z zakonodajo veljajo za osebne  podatke. V tem primeru so to: ime in priimek, e-pošta in IP naslov  naprave, s katere se prijavlja.

7. VAŠE PRAVICE NA PODLAGI DANIH PRIVOLITEV

Kot upravljalec, vam moramo zagotoviti pošteno in pregledno obdelavo podatkov. Kot uporabnik imate naslednje pravice:

Pravica do preklica privolitve.

V primeru, da ste privolili v obdelavo vaših osebnih podatkov, imate pravico, da to privolitev kadarkoli prekličete. To ne vpliva na zakonitost obdelave podatkov, ki se izvaja do preklica privolitve.

Privolitev lahko prekličete v pisni obliki/pisni izjavi, ki jo pošljete na naš kontakt info@alpakanatur.com.

Če se odločite za preklic privolitve za obdelavo osebnih podatkov, je možno, da ne bomo mogli več nuditi naših storitev (npr. prejemanje novic…), ki jih brez osebnih podatkov ni mogoče izvajati.

Pravica do dostopa osebnih podatkov

Kot uporabnik, imate pravico od upravljalca osebnih podatkov, pridobiti potrditev ali se obdelujejo vaši osebni podatki. Če se vaši podatki obdelujejo, imate pravico do dostopa osebnih podatkov, ki se obdelujejo, pridobitev informacij o namenu obdelave, vrsti obdelovanih podatkov, hrambi podatkov, pravici o popravku, pravici do izbrisa…

Pravica do popravka osebnih podatkov

Uporabnik ima pravico, od upravljalca zahtevati popravek netočnih osebnih podatkov, dopolnitev nepopolnih podatkov.

Pravica do pozabe/izbrisa osebnih podatkov

Od upravljalca, imate pravico zahtevati, da izbriše osebne podatke v zvezi z vami (v določenih primerih, opisanih v 3. odstavku člena 17 GDPR, nimate pravice do izbrisa podatkov). Kot upravljalec moramo v razumnem roku podatke izbrisati, če obstaja kakšen od razlogov :  1. da podatki niso več potrebni za namene za katere so bili zbrani, 2. če prekličete privolitev v obdelavo osebnih podatkov, ne obstaja pa zakonska podlaga za obdelavo, 3. Če so bili podatki obdelani nezakonito, 4. Če ugovarjate obdelavi podatkov.

Pravica omejitve obdelave podatkov

Uporabnik ima pravico od upravljalca zahtevati omejitev obdelave podatkov.

Pravica do prenosa/prenosljivosti podatkov

Kot uporabnik imate pravico, da prejmete vaše posredovane osebne podatke, prav tako jih lahko posredujete oz. prenesete na drugega upravljalca, kadar obdelava podatkov temelji na pogodbi ali na privolitvi v obdelavo osebnih podatkov.

Pravica do ugovora obdelavi:

Pravica do vložitve pritožbe pri nadzornem organu.

Če menite, da obdelava vaših osebnih podatkov ni v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri nadzornem organu. V Sloveniji je to Informacijski pooblaščenec.

Vse zahteve iz naslova uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, lahko v pisni obliki naslovite na upravljalca, na elektronski naslov:  info@alpakanatur.com

Upravljalec bo podal odgovor na zahtevek, najkasneje v roku enega meseca od prejema zahtevka.

Obveščanje o kršitvi varstva osebnih podatkov

Če pride do kršitve varstva osebnih podatkov, je upravljalec o kršitvi dolžan obvestiti pristojni nadzorni organ. Upravljalec ni dolžan obvestiti pristojni organ samo v primeru, da s kršitvijo niso bile ogrožene pravice in svoboščine uporabnika.  Upravljalec je dolžan obvestiti policijo ali pristojno tožilstvo, če ob kršitvi varstva osebnih podatkov obstaja sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje. Če gre za kršitev z oceno velikega tveganja za uporabnika na katerega se osebni podatki navezujejo, ga je upravljalec dolžan o kršitvi obvestiti nemudoma

Spremembe in objave politike zasebnosti

Spremembe naše politike zasebnosti in piškotkov, bodo objavljene na spletnem naslovu alpakanatur.com

Z uporabo naših spletnih strani, potrjujete, da sprejemate in se strinjate s celotno vsebino naše politike zasebnosti in piškotkov.

8. Varnostni ukrepi

Na našem spletnem mestu uporabljamo protokol SSL / HTTPS. S tem šifriramo komunikacijo naših uporabnikov s strežniki, tako da osebnih podatkov, ki jih je mogoče prepoznati, tretje osebe brez dovoljenja ne zajemajo / ugrabijo.

V primeru kršitve podatkov bodo sistemski skrbniki nemudoma sprejeli vse potrebne ukrepe za zagotovitev celovitosti sistema, stopili v stik z zadevnimi uporabniki in poizkusili ponastaviti gesla.

9. Postopek uveljavljanja pravic
  • Seznanjen/a sem, da lahko vse zgoraj navedene zahteve,  ki se tičejo uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki, naslovim v  pisni/elektronski obliki na upravljavca na poslovni naslov ali na  e-naslov info@alpakanatur.com
  • Seznanjen/a sem, da lahko upravljavec za potrebe zanesljive identifikacije v primeru uveljavljanja pravic v zvezi z osebnimi podatki od mene zahteva dodatne podatke, ukrepanje pa lahko zavrne le v primeru, da dokaže, da me ne more zanesljivo identificirati.
  • Seznanjen/a sem, da mora upravljavec na mojo zahtevo, s katero uveljavljam svoje pravice v zvezi z zgoraj navedenimi osebnimi podatki, odgovoriti brez nepotrebnega odlašanja in najpozneje v enem mesecu od prejema zahteve.
10. Povezave do drugih spletnih strani

Naše spletna trgovina lahko vsebuje povezave do drugih spletnih strani, za katere ta izjava o varovanju osebnih podatkov ne velja. Ko zapuščate našo spletno trgovino, si zato vnovič preberite izjave o varovanju osebnih podatkov vsake spletne strani, ki zbira osebne identifikacijske podatke.

11. Privolitev za obdelavo osebnih podatkov v zvezi s prijavo na spletni strani

Sledimo načelom transparentnosti in skrbnega ravnanja z osebnimi podatki v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (angl. General Data Protection Regulation – GDPR; v nadaljevanju uredba) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.  Potrebujemo vašo privolitev, da lahko osebne podatke, ki smo jih  pridobili z vašo prijavo na naše storitve, uporabljamo, hranimo in obdelujemo za določene namene. Vse informacije o upravljanju posameznih  privolitev najdete v nadaljevanju.

12. SPREMEMBE

To politiko zasebnosti lahko občasno spremenimo. Ko spremenimo to politiko zasebnosti, bomo to stran ustrezno posodobili in od vas zahtevali, da spremembe sprejmete, da boste lahko še naprej uporabljali naše storitve.

Alpakanatur.com   posodobljeno Maj 2020.

Najmanj 4 znaki